2019 Yılında Tescilli Aracı Plakasız Kullananların Cezası Ne Kadar Oldu?

Yazar: - Kategori:
Yayın Tarihi: - 17:00

Aracınız tescilli yani trafiğe kayıtlı ise ve buna rağmen aracınızın plakaları olmadan yola çıktıysanız ciddi bir idari para cezası ile karşılaşabilirsiniz. Araç plakalarınıza bu kadar önem verilmesinin temel nedeni, plakalarınızın aracınızın tanımlanmasında birincil kimlik bilgisi konumunda olmasıdır. Dışarıdan görülebilen kimlik numarası olarak tanımlayabileceğimiz araç plakaları, mutlaka araç üzerinde, olması gerektiği yerde, olması gerektiği şekilde takılı olmalıdır. Dünya genelinde artan suç oranları da dikkate alındığında bu uygulamanın gerekliliği daha iyi anlaşılacaktır. Ayrıca ülkemizde ve ülkemizin komşusu olan ülkelerdeki terör olayları, bu olaylar esnasında araçların sık sık kullanılıyor olması plakaların önemini daha da artırıyor.

Tescilli aracı plakasız kullananlara 2018 yılında, 2018 TL idari para cezası veriliyordu; ama Resmi Gazetede 26.10.2018 tarihinde yayınlanıp yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun’da bu cezanın ilgili maddesinde bir değişiklik görülmekte. Normalde değiştirilen cezaların bedelleri artırıldı ve içerikleri de güncellendi. Bu cezanın ise bedelinin düştüğü görülüyor. Biz de Trafik Ceza Rehberi’nde güncellenmeden sonra yayınlandığı şekilde ilgili cezayı yayınlıyoruz.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23/4 sayılı maddesine göre tescilli aracı plakasız kullananlara 1698 TL idari para cezası verilir. Cezanızı 15 gün içinde, %25 indirimle 1273,50 TL olarak da ödeyebilirsiniz. Ehliyetinize de 20 ceza puanı işlenir. Aracınızın plakaları takılana kadar da aracınız trafikten men edilir.

Etiketler:, , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir