2019 Yılında Seyir Halinde Cep Telefonu İle Konuşma Cezası Ne Kadar Oldu?

Yazar: - Kategori:
Yayın Tarihi: - 10:00

Araç kullanırken dikkati dağıtacak herhangi bir eylemde kati surette bulunulmamalıdır. Çağımızın hem nimeti hem de problemi olan teknolojinin getirilerinden olan cep telefonları ve akıllı telefonlar, yaşanılan kazaların artmasına doğrudan katkı sağlamaktalar. Araç kullanırken telefonla konuşmak, mesajlaşmak ve hatta sosyal medyada dolaşmak oldukça yaygınlaşmış olan bir hastalık haline geldi. Cep telefonu ya da benzeri iletişim araçları ile konuşurken meydana gelen kazaların önüne geçebilmek ya da en azından azaltabilmek için cep telefonu ile araçta konuşmaya ceza verilmektedir.

2019 yılında, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 73/c sayılı maddesi gereği, seyir halinde cep veya araç telefonu ya da benzer haberleşme cihazlarını kullanan sürücülere, 235 TL idari para cezası verilir. Bu madde gereği aldığınız 235 TL’lik idari para cezasını, 15 gün içerisinde, %25 indirimle 176,25 TL olarak ödemeniz mümkün.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 73/c sayılı maddesine göre, bu ihlali gerçekleştiren sürücülerin ehliyetlerine 10 ceza puanı işlenir.

Bu maddede belirtilen cezalara maruz kalmak istemiyorsanız maddenin açıklama kısmında yer alan hususlara dikkat edebilirsiniz. Aracınızı kullanırken cep veya araç telefonunuzu veya bunlara benzeyen diğer iletişim araçlarınızı, bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık, araç içi eller serbest uygulaması ve benzeri elektronik araç ve sistemleri kullanarak elinize almadan kullanırsanız bu madde uyarınca herhangi bir cezaya maruz kalmazsınız. Ceza almayacağınız gibi nispeten daha güvenli bir şekilde iletişim kurmuş olursunuz.

Etiketler:, ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir