2019 Yılında Kırmızı Işıkta Geçen Sürücünün Cezası Ne Kadar Oldu?

Yazar: - Kategori:
Yayın Tarihi: - 10:00

Trafik ışıklarına karşı hassas bir toplum olduğumuz pek söylenemez. Sürücü ya da yaya fark etmeksizin, çoğu zaman kırmızı ışık kuralını ihlal ederiz. Halbuki ülkemizde ışık ihlali nedeni ile çok fazla kaza meydana geliyor. Oysa kırmızı ışıkta geçmek sıklıkla da cezalandırılmaktadır. 2019 yılında kırmızı ışıkta geçen sürücüye 291 TL para cezası verilebilir. Yeni yapılan güncelleme ile para cezasının yanı sıra sürücülere ek cezalar da verilmekte.

26.10.2018 tarihinde Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazetede yayınlandı ve böylece yürürlüğe girdi. Bu yeni güncelleme ile sürücülere ciddi ek cezalar getirildi. Yapılan güncellemeye göre;

  • Son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru bir yıl içinde, kırmızı ışıkta geçme ihlalini üç defa yapanların sürücü belgesi 30 gün süreyle geçici olarak geri alınır. Aynı yıl içinde 2. kez üç defa ihlal halinde ise sürücü belgesi 45 gün, üç ve daha fazla kez üç defa ihlal halinde ise sürücü belgesi 60 gün süreyle geçici olarak geri alınır.

Aynı yıl içinde kırmızı ışık ihlalinden iki ve daha fazla kez sürücü belgeniz geri alınırsa geri alma süresi sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçmek zorunda kalırsınız. Psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesinden geçerseniz, kırmızı ışık ihlali nedeni ile aldığınız para cezalarını ödemeniz şartıyla sürücü belgenizi geri alabilirsiniz.

Etiketler:, , ,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir